Telefón aj pre handicapovaných seniorov

 Nepočujete? Máte slabý zrak, ohybnosť prstov je obmedzená a napriek tomu vám vaši blízki stále vravia, že by ste mali mať mobil? Aspoň pre prípad - keby niečo...
Už sa nemusíte báť komplikovaných telefónov, ktoré vám prinášajú vnúčatá či deti, lebo už majú novší. Ak mobilný telefón, potom už len špeciálne vyvinutý pre seniorov. Už je z čoho vyberať. S najnovšou ponukou prichádza rakúska spoločnosť emporia Telecom v spolupráci so Slovak Telekomom. Ich najnovší hit medzi telefónmi pre seniorov má názov emporia TALKcomfort.
Aby bol čo najkomfortnejší aj pre seniorov, ktorí majú viaceré zdravotné obmedzenia, nový telefón má špeciálne funkcie: čitateľný čiernobiely displej, klávesnicu s ľahko ovládateľnými veľkými tlačidlami. Pre tých, ktorí majú problém so sluchom, sa dá nastaviť extra silné zvonenie, spojené s neprehliadnuteľnými vibráciami a prerušovaným blikaním integrovanej lampy. Pre lepšiu zrozumiteľnosť hovorov je nastavená vysoká kvalita zvuku. Jednoduché ovládanie funkcií telefónu je zabezpečené bočnými tlačidlami na zasielanie SMS správ, aktivovanie alarmu i LED lampy na prisvietenie napríklad zámku na dverách. EmporiaTALKcomfort zaručuje komfortné používanie telefónu vďaka dlhej životnosti baterky, ktorá bola predĺžená z dvoch na štyri hodiny hovoru.K telefónu je možné dokúpiť stojan - nabíjaciu stanicu, s pomocou ktorej seniorovi odpadá problematické pripájanie telefónu na "nabíjací kábel". Tlačidlo na rýchle privolanie pomoci, ktoré podľa výskumov seniorov skôr zneisťovalo, nahradili automatikou - ak sa na volanie seniora neozýva prvý zvolený kontakt, telefón automaticky prepája hovor na nasledujúci kontakt na blízku osobu. A ešte dačo - tento telefón Vám nedá zabudnúť, že vaša vnučka, syn, či suseda majú narodeniny a včas vám tento významný moment pripomenie. Dá sa teda povedať, že sa tvorcom emporie Telecom, ktorí na vývoji telefónu spolupracovali s britskou Univerzitou v Cambridgei a rakúskou Univerzitou Johanesa Keplera v Linzi podarilo splniť základnú požiadavku seniorov na dobrý mobil:
POCIT, ŽE SA NA TELEFÓN MôŽU SPOĽAHNÚŤ

Pri navrhovaní ovládania tlačidiel mobilu používali vývojári špeciálnu "rukavicu", ktorá pevnými výstužami obmedzovala pohyb prstov a dlane.

Ďalšie z vylepšení telefónov pre seniorov - súprava hodiniek s mobilom umožní zavolať predvolenému kontaktu v telefóne aj stisnutím tlačidla na hodinkách (odídete z izby do kuchyne, príde vám zle, spadnete a telefón je v izbe na stole - stisnete tlačidlo na hodinkách a voláte pomoc aj na diaľku).
 

PARTNERI
  • Počet zobrazení: 1,484,379