Ako si vybrať dovolenku

V prvom rade podľa svojich zdravotných možností a hĺbky peňaženky. Ale sú aj ďalšie kritériá, ktoré by ste mali vziať do úvahy. Niekoľko inšpirácií ponúka aj Časopis Cestovateľ, ktorý vedie známy propagátor cestovného ruchu Ľubomír Motyčka. Ten medzi cestovnými kanceláriami a cestovnými agentúrami zisťoval najväčšie problémy, ktoré musia riešiťs touroperátormi (organizátormi dovolenkových pobytov, ktorí svoje produkty ponúkajú cestovným kanceláriám a cestovným agentúram):

- zmeny termínov dovolenky (predovšetkým v prvých a posledných termínoch)
- zmena miesta dovolenky (predovšetkým v prvých a posledných termínoch)
- nedostatočná kvalita produktu zo strany touroperátora.

„Cestovkári“ riešili aj smerovanie našich občanov počas dovoleniek. Podľa nich bude stále menší záujem o autobusové zájazdy, nárast očakávajú v leteckej a individuálnej dopravy. Cestovné kancelárie a cestovné agentúry a samozrejme, aj ich klienti, by radi privítali zavedenie konečných cien bez dodatočných príplatkov. Stále viac dovolenkárov sa rozhoduje zorganizovať si svoj oddychový pobyt individuálne. Tento trend je zjavný predovšetkým pri dovolenkách na Slovensku (ale rastie aj individuálne zabezpečovanie dovoleniek v zahraničí).

Majitelia cestovných kancelárií a agentúr vyzdvihli aj niektoré pozoruhodné činy svojich kolegov:

1. Keďže cestovná kancelária Best Chois musela zmeniť klientovi termín dovolenky, ponúkla mu namiesto 12-dňového pobytu 15-dňový pobyt bez zmeny ceny zájazdu.

2. Klienti cestovnej kancelárie Maestral Travel oznámili v deň odchodu, že ich dieťa náhle ochorelo na črevnú chrípku a teda nebudú môcť vycestovať. Namiesto stornopoplatkov dostal klient možnosť vycestovať na dovolenku o týždeň neskôr. A to bez príplatku. Nikto sa snáď nečuduje, že aj v tomto roku pôjdu na dovolenku s touto CK.

3. Cestovná kancelária Firo Tour informovala klienta o nezverejnenom nedostatku v aparthotela, kde mal byť ubytovaný. Po návrate klient skonštatoval, že nedostatok nebol taký veľký a prežil krásnu dovolenku.


Práva spotrebiteľa pri rokovaní s cestovnou kanceláriou TU:

PARTNERI
  • Počet zobrazení: 1,486,480