Asociácia na ochranu spotrebiteľov liekov

Asociácia na ochranu spotrebiteľov liekov si spri svojom vzniku  stanovila za cieľ pomáhať užívateľom liekov zorientovať sa

- v ponuke voľnopredajných liekov aj liekov viazaných na recept,

- originálnych liekov aj generík,

- o nežiadúcich účinkoch liekov, o ich cenách a doplatkoch,

to sú základné úlohy, ktoré si stanovilo občianske združenie Asociácia na ochranu spotrebiteľov liekov.

Mimoriadnu pozornosť bude asociácia venovať fungovaniu zdravotných poisťovní v súvislosti s platbami za lieky, diskriminácii a sociálnej nespravodlivosti (chýbajúcim dôležitým liekom pre pacientov s určitou diagnózou) a prípadom s nepresne určenou diagnózou a následným plytvaním liekov.
Zakladateľkou a prezidentkou asociácie je Ing. Hanka Rážová, autorka Slovenského liekového automatizovaného informačného systému SLAIS® a LIEKinfo®, predsedom správnej rady je Prof. RNDr. Jozef Čižmárik, PhD., autor experimentálnych prác, patentov, skrípt, odborných článkov z oblasti farmaceutickej chémie, histórie prírodných vied a apidológie, bývalý dekan Farmaceutickej fakulty a prorektor Univerzity Komenského v Bratislave, nositeľ mnohých domácich aj medzinárodných ocenení. Podpredsedníčkou správnej rady je RNDr. Ing. Ph.Mr. Eva Radějová, CSc., odborníčka na analýzu, kontrolu a registráciu liečiv, vedúca chemickej sekcie pre tvorbu ČS - liekopisu pri ministerstve zdravotníctva, autorka patentu na zvýšenie stability vybraných liekov, odborná poradkyňa pri tvorbe príručky pre lekárov a lekárnikov v SR pod názvom „Manuál - lieky registrované v SR“.

Kontakt na stránku Asociácie na ochranu spotrebiteľov liekov: www.aosl.sk
 

PARTNERI
  • Počet zobrazení: 1,486,101