Skúsenosti chovateľky

V Bratislave bola koncom augusta medzinárodná výstava psov DUODANUBE Bratislava 2011. V priestoroch Závodiska sa počas dvoch dní predstavilo niekoľko stoviek chovateľov z 11 krajín so svojimi psami, súťažiacimi v 14 kategóriách. Redakciu www.seniorhelp.sk však zaujímal vzťah pes a senior. A tak sme položili niekoľko otázok jednej z účastníčok podujatia – pani Marietty Henrichovej zo Žiliny (na obrázku), ktorá chová psov už 36 rokov a na súťaži bola so svojím trpasličím pudlíkom.

Seniorhelp: Aký je Váš život so psami?
Marietta Henrichová:
Sú pre mňa životabudičom. Keby som nemala psa, ani nevyjdem von. Keď mi umrel psík, nevychádzala som z domu. Nebol dôvod. Ale keď mám psíka, jednoducho musím ísť na prechádzku.

Seniorhelp: Akého psíka by ste odporúčali starším ľuďom, ktorí hľadajú spriaznenú dušu?
Marietta Henrichová:
Aby hľadali v útulku. Nech si tam prezrú psíkov. Toho pravého určite spoznajú. Intuícia je v takomto prípade veľmi spoľahlivá. Pokiaľ žijú v byte, mali by sa orientovať na menšie rasy – trpasličieho pudlíka, shi tzu, yorkširského teriéra alebo čivavu. Pokiaľ žijú v rodinnom dome, na veľkosti až tak nezáleží.

Budeme radi, ak sa so svojimi skúsenosťami, fotografiami a zážitkami podelíte s návštevníkmi portálu www.seniorhelp.sk aj vy.

My Vám ponúkame niekoľko krásavcov z výstavy:

     

PARTNERI
  • Počet zobrazení: 1,485,576